Op zondag 9 september j.l. werd ook door schutterij St.Sebastianus Mechelen deelgenomen aan het 51e Internationaal Dreiländereck Schuttersfeest te Noorbeek. Maar liefst door 36 schutterijen en muziekgezelschappen uit de drielandenhoek Oost Belgie, grensregio Aken en Zuid Limburg werd onder stralende weersomstandigheden deelgenomen. Naast de optocht, defilé, marswedstrijden en schoonheidswedstrijden werd ook om de koningseer van het Dreiländerecktreffen gestreden.

Aan deze schietwedstrijd werd uitsluitend en alleen deelgenomen door de aanwezige koningen van de deelnemende schutterijen. Onze huidige schutterskoning Bauke Bakker had de eer om namens onze schutterij deel te nemen. Onder grote belangstelling had deze schietwedstrijd zijn verloop. Het veraste eenieder dat het 174e schot het finale schot werd en gelost door de schutterskoning van St.Sebastainus Mechelen. Rond de klok van 19.00u. werd de Dreiländerkoning Bauke Bakker op het podium in een overvolle feesttent geïnstalleerd.

Naast deze eretitel voor koning Bauke werden er meerdere prijzen behaald. Beste defilé 3e prijs, Mooiste Marketentstergroep 2e prijs, Beste vaandrig 2e prijs, Mooiste generaal 1e prijs en beste Tambour-majoor 2e prijs. In uitbundige feeststemming werd met een voldaan gevoel en een succesvol 51e Dreiländerecktreffen de thuisreis richting Mechelen ingezet.

 

Categorieën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *