Op zondag 30 april vond de jaarlijkse rondgang door Mechelen plaats, waarbij het nieuwe Koningspaar van Schutterij St. Sebastianus Mechelen werd voorgesteld. Ger Huynen wist in september 2022 de vogel af te schieten tijdens het Koningsvogelschieten en mag zich daarom Koning 2023 noemen van schutterij St. Sebastianus Mechelen. Samen met zijn vrouw Irma staat hij dit schuttersseizoen in het middelpunt van onze schutterij.
De rondgang starten met een Heilige mis in de Johannes de Doper kerk te Mechelen. Deze mis werd opgeluisterd door ons muziekkorps, met mooie nieuwe muziekstukken. Na de mis werd er een bezoek gebracht aan de begraafplaats, waar de overleden schutters herdacht werden.

Na deze officiële plechtigheid werd er door Mechelen getrokken en verschillende horecagelegenheden bezocht. Hier werden we hartelijk ontvangen.

Tijdens deze dag wordt er ook altijd aandacht besteed aan onze jubilarissen. Dit jaar waren het Bauke Bakker (12,5 jaar lid) en Johnny Ansems (5 jaar lid).
Daarnaast werden er nog andere leden in het zonnetje gezet, omdat zij voorgaande jaren hun jubileum vierde. Dit waren Ton Vluggen, Dennis Kockelkoren, Kay Meentz en Tim Kusters. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Het was een zeer geslaagde dag en klaar om aan het nieuwe schuttersseizoen te beginnen. Het programma voor mei is als volgt.
Op zondag 14 mei gaat schutterij St. Sebastianus Mechelen de grens over en wordt er deelgenomen als gastvereniging bij het bondschuttersfeest van de schuttersbond Berg en Dal. Dit schuttersfeest wordt georganiseerd door schutterij St. Martinus, St. Martens Voeren te België.
En op zondag 21 mei wordt er deelgenomen aan het bondschuttersfeest van de Zuid-Limburgse schuttersbond (RKZLSB) te Mheer. Dit wordt georganiseerd door onze naamgenoot schutterij St. Sebastianus Mheer. Tijdens dit schuttersevenement lopen wij als nummer 14 mee in de optocht.

Categorieën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *