Schutterij St.Sebastinaus Mechelen                                                 

Gun je Rabostem aan onze schutterij!!!!

 

 

Voor de Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom steunen we via Rabo ClubSupport lokale verenigingen met kennis, netwerk en geld. Zo zorgen we er samen met onze leden voor dat clubs sterker worden. En dus dat duizenden mensen kunnen doen wat ze leuk en belangrijk vinden.

Jij beslist mee

Afgelopen weken hebben verenigingen en stichtingen zich kunnen aanmelden voor Rabo ClubSupport. Als lid van de Rabobank bepaal jij welke financiële ondersteuning deze clubs van ons ontvangen. Van 4 tot 25 oktober 2021 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete club of vereniging.

Breng jouw stem uit

Dit jaar kun je stemmen op 3 clubs. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten en stemmen maar!
Stem je via de Rabo App of Rabo Online Bankieren, dan heb je geen stemcode nodig. De lijst met deelnemers vind je onder de knop Rabo ClubSupport. Als je inlogt zie je deze knop via ‘Service’ en vervolgens ‘Lidmaatschap’.

Leden die geen toegang hebben tot de Rabo App of Rabo Online Bankieren ontvangen een persoonlijke stemcode.

Schutterij Sebastianus
Cultuur

Schutterij St.Sebastianus Mechelen, opgericht in 1657, mag zich veruit de oudste vereniging in de leefgemeenschap Mechelen noemen. Mede door het behoud van eeuwenoude tradities, ondanks veranderende tijden in de 21ste eeuw, weet schutterij St.Sebastianus zich eeuwenlang te handhaven. Het jaarlijks koningsvogel-schieten, deelname aan de processie in Mechelen en Partij-Wittem alsook de schuttersfeesten behoren tot de vaste activiteiten. Hierdoor ervaren wij een grote verbondenheid met velen.

Info               Zuid-Limburg Oost

Ons doel

Onze klaroenen, behorende bij het klaroenkorps van Schutterij St.Sebastianus Mechelen, zijn momenteel, na ca. 25 jaar intensief gebruik, nodig aan vervanging toe.

Wateroverlast

Volledige verrast vielen op 14 en 15 juli j.l. ook de schuttersweide  en het schuttersgebouw van schutterij St.Sebastianus Mechelen  ten prooi aan wateroverlast.  Het o zo vertrouwde kabbelende water van de Mechelbeek en Geul, welke beiden de schuttersweide omlijsten, bleek nu de met een  oerkracht van stroming in een natuurmonster te veranderen en het geheel tot een groot meer te veranderen en achteraf zijn sporen na te laten in het schuttersgebouw. Sinds mensenheugenis is, bij het buiten de oevers treden van de Geul, er nooit overlast geweest. De gehele begane grond van onze huisvesting kwam ca 40 centimeter onder wat er te staan. Het meubilair, keukenblok, ijskasten en overige bezittingen werden gedompeld. Ook het depot van uniformen en instrumenten kreeg het zwaar te verduren. Het archief van partituren is eveneens zwaar getroffen.  Met man en macht is al het mogelijke gedaan om nog te redden wat er te redden was gevolgd met een grote schoonmaak. De directe en indirecte niet verzekerde schade is nog niet te overzien.

Categorieën: