Op 14 april jl heeft schutterij St Sebastianus haar jaarlijks koningsvogelschieten georganiseerd. Voor de schutterij een speciale dag omdat Bauke Bakker de kans had om zich tot keizer van de schutterij te schieten.

Om 13.30 uur werd het Koningspaar opgehaald door de schutterij bij hun residentie aan de Burgemeester Pappersweg in Mechelen. Na een inspectie van de schutterij en een drankje aangeboden door het koningspaar werd vertrokken naar de schuttersweide. Ondanks dat de zon zich regelmatig liet zien was het best wel koud.
Koning Bauke werd ontdaan van zijn Koningszilver en Koningin Kiki van haar kroontje. Hierna kon ingeschreven worden voor zowel de Koningsvogel als voor de Burgerkoning. Tevens mocht de schutterij de gastvereniging Scouting St Martinus Mechelen verwelkomen die onderling gingen schieten voor het koningschap van de scouting.

Na 152 schoten wist Youri Nabben zich tot koning van de scouting te schieten. Ondertussen was de strijd op de burgerkoning en koningsvogel in volle gang. Na 129 wist Rob Hesdal zich tot Burgerkoning 2019 te schieten. Nou was er nog een vogel die naar beneden moest komen. Krijgt de schutterij een keizer of een nieuwe koning ???
Na een zinderende strijd wist uiteindelijk Rick van Velden zich tot Schutterskoning 2019 te schieten. Helaas is het Bauke na twee jaar succesvol te zijn dit jaar niet gelukt om de koningsvogel naar beneden te halen.

Rick zal samen met zijn echtgenoot Anja het nieuwe Koningspaar van onze schutterij vormen. Namens bestuur en leden van onze schutterij wil ik iedereen van harte feliciteren. Ook alle mensen die ondanks de kou er voor gezorgd hebben dat ons koningsvogelschieten weer een geslaagd feest werd. Onze schutterij kan zich nou samen met het nieuwe koningspaar op gaan maken voor een nieuwe seizoen.

Categorie├źn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *